top of page
Anker 1

Oljebehandling

På bildet over vises hvordan treverket fremstår ubehandlet og behandlet med ett strøk olje.

Behandling og vedlikehold av treverket

Treverket vi benytter til møbler ute er Teak, som er et naturlig treverk som inneholder olje som gjør det motstandsdyktig mot råte, sopp og skadelige insekter. Dette gjør det til et ideelt materiale for utendørs bruk. Du kan hvis ønskelig la treverket stå ubehandlet. Den vil da få en grå platina grå farge over tid. På en annen side er ubehandlet treverk mer utsatt for ytre påvirkninger. 

For en mer holdbar og slitesterk overflate vil vi anbefale og behandle treverket med lakk eller olje. Det finnes mange merker og alternativer på markedet som du kan velge mellom.

Behandling av ubehandlet teak

I. Behandling med olje:

Oljebehandling vil gi en gylden farge i overflaten. Vask bort alt slipestøvet med rødsprit. Legg på  Teakolje i ca 2 strøk. La oljen trekke seg inn i overflaten. Mens overflaten er våt av olje – vet et vannslipepapir 320 i olje og dra lett over. Denne lette slipingen vil fjerne trefiber som reiser seg. Tørk av med en fille som ikke loer.

 

II. For en overflatebehandling som ikke synes:

Ønsker man en overflate som ser ubehandlet ut, kan dere bruke et produkt som Respect Invisible. Invisible pensles på i 2-3 strøk og gir en slitesterk overflate som beskytter mot sol, vann og søl. Mat, vin og vanskelige flekker vil ikke få feste og overflaten blir lett å holde ren.

 

Det er også mulig å behandle treverket i en kombinasjonsbehandling med begge produktene olje + Respect Invisible for en ekstra sterk beskyttelse. Først med Respect Invisible som beskrevet og deretter et tynt strøk Teakolje som vil gi en gylden farge. Tørk bort olje som ikke trekker inn. Oljebehandlingen må gjøres senest 3 dager etter behandling med Invisible.

 

Behandling av tidligere behandlet teak 

Du kan enten pusse ned treverket eller behandle det med et renseprodukt for å fjerne gamle oljerester, og skitt og får teaken til å fremstå som ny. Etter at treverket har tørket godt behandles overflaten som beskrevet over.

81.jpg

Behandling av treverket gir lenger holdbarhet

I tillegg beskytter behandling treverket mot flekker, sol og øker slitestyrken.

bottom of page